Artificiële-intelligentiemotor van ChatGPT moet zoekmachine en browser van Microsoft een boost geven

Microsoft gaat artificiële intelligentie (AI) integreren in zijn zoekmachine Bing en in zijn browser Edge. Het softwarebedrijf gaat daarvoor gebruik maken van de technologie van OpenAI, het bedrijf achter het veelbesproken programma ChatGPT. Dat heeft Satya Nadella, de CEO van Microsoft, gezegd.

De samenwerking tussen Microsoft en OpenAI moet toelaten dat gebruikers van Bing binnenkort veel gerichtere vragen stellen aan de zoekmachine. De mensen zullen er ook mee kunnen chatten. Het taalmodel achter Bing zal geavanceerder zijn dan dat van ChatGPT, zo wordt aangekondigd.

Microsoft hoopt op die manier terrein terug te winnen op de zoekmachine Google. Nadella heeft het over "een nieuw tijdperk" voor opzoekingen op internet. 

Ook Edge, de webbrowser van Microsoft, krijgt de nieuwe zoek- en chatmogelijkheden. Daarnaast kan de ingebouwde artificiële intelligentie ook websites samenvatten en vertalen naar tientallen talen. "Deze technologie gaat zowat elke categorie van software hervormen", zegt Nadella.

Microsoft had enkele weken al bekendgemaakt dat het de komende jaren 10 miljard dollar zal investeren in het bedrijf achter ChatGPT.

Meest gelezen