Actiegroepen stellen Lantis en Vlaamse overheid in gebreke: “Studie over waterzuivering nog niet klaar”

Archiefbeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Actiegroep Leefmilieu Rupelstreek, Climaxi, Red Onze Kleiputten en burgerplatform OnzeMobiliteit stellen Lantis, COTU en de Vlaamse overheid in gebreke vanwege nieuwe informatie van VITO. De onderzoeksinstelling meldde dinsdagnamiddag in een brief dat er geen studie is afgerond over de ‘Beste Beschikbare Technieken’ (BBT) om water te zuiveren van PFAS. “Daarmee toont de overheid dat ze niet zorgvuldig handelt”, zeggen de actiegroepen in een persbericht.

blg
Bron: BELGA

Met de ingebrekestelling, die waarschijnlijk woensdag verstuurd wordt, stellen de actiegroepen Lantis en de overheid verantwoordelijk voor alle schade die ze veroorzaken door verder te werken zonder studie. “De studie zal waarschijnlijk pas eind dit kwartaal of begin volgend kwartaal starten”, zegt Katrin Van den Troost van Climaxi dinsdag.

De grondbemalingswerken die nodig zijn voor de aanleg van de nieuwe Scheldetunnel in Antwerpen, een onderdeel van de Oosterweelverbinding, kunnen intussen wel van start gaan. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de procedure bij hoogdringendheid die de actiegroepen hadden aangespannen, afgewezen. Er volgt allicht wel nog een (langere) procedure ten gronde.

LEES MEER. Bemalingswerken aan Scheldetunnel kunnen (voorlopig) starten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen