Kerncentrales in Tihange.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerncentrales in Tihange. © ANP / EPA

Hoogspanningsnet niet sterk genoeg om tegelijk stroom uit kernenergie en gas te verwerken: “Ik heb al gewaarschuwd in parlement”

Het hoogspanningsnet in het oosten van België is allicht niet sterk genoeg om de stroom uit twee kerncentrales in Tihange én de stroom uit twee nieuwe gascentrales nabij Luik te verwerken. Een probleem voor de partijen die een nucleaire doorstart bepleiten.

16 reacties

  • bob jansens

    11 maanden geleden
    Het bouwen van een extra 380 KV hoogspanningslijn (met nieuwe masten) onmiddellijk naast een bestaande 380 KV lijn mag in principe weinig problemen geven, immers er ontstaat geen nieuwe toestand. Moeilijker wordt het om een nieuwe 380 KV lijn volgens een nieuw traject te bouwen (ik denk hierbij aan een 380 KV lijn tussen Verbrande Brug, Leuven, Tienen, Hannut en Gramme en een 380KV lijn tussen Tienen, Diest, Beringen en Meerhout)
  • Ronald Van Geffen

    12 maanden geleden
    Elke leek, weet dat het huidig stroomnet niet opgewassen is tegen de stroom eisen van de toekomst. Men laat nu de mensen meer betalen ( capaciteitstarief ) al weten ze goed dat dit niet zal volstaan om de vraag in de toekomst op te vangen. Je moet nu al betalen voor de stroom, het aanleveren, het onderhoud, de winst, de taksen en btw en nu door het capaciteitstarief ga je nog betalen voor hoeveel stroom je afneemt. Puur winstbejag anders kan ik het niet noemen.
  • Etienne De Vreese

    1 jaar geleden
    Kerncentrales moesten weg.Gasinstallie in gevoerd waarschijnlijk was een alternatief.Windmolens zonnepanelen ook.Maar het netwerk kan het niet aan.En toch word iedereen verplicht uiteindelijk elektrische te rijden.Niet iedereen heeft zonnepanelen en een laadpaal.Een te kort is te verwachten.Een regering kamer moet voor uitziend zijn problemen voorkomen.Maar geen enkelen partij is daar momenteel mee bezig.Groot verschil werkende mens gepensioneerde enz Tegen overbetaalde en te veel regeringen
  • Leo Peeters

    1 jaar geleden
    Wij betalen al jaren bij voor disributie van elektriciteit , waar zijn die centen gebleven voor de uitbreiding van het netwerk , sorry , hoelang nog deze leugens geloven .
  • clemmen jozef

    1 jaar geleden
    Wat is de reactie van het Franstalige landsgedeelte? Kijkt hier iemand naar de Franstalige zenders? Zeker doen en dan ziet men hoe gelukkig ze daar zijn met de nieuwe geplande hoogspanningslijn.