PhotoNews

Defensie hoopt vacatures in te vullen met pop-upstore in Brussels winkelcentrum Docks

Defensie opent volgende week maandag een pop-upstore in winkelcentrum Docks Bruxsel. Daarmee hoopt het leger profielen te vinden voor de uiteenlopende jobs die het aanbiedt.

Het is de derde keer dat Defensie een pop-upstore opent met het oog op aanwervingen, maar het wordt wel de eerste keer dat het daarvoor een Brusselse locatie uitkiest. Voor de vorige aanwervingsacties trok Defensie naar het winkelcentrum van Wijnegem en de Médiacité in Luik.

"Defensie is nog te onbekend bij jongeren", klinkt het in een persbericht. "Door aanwezig te zijn in shoppingcentra, hoopt Defensie zijn zichtbaarheid te vergroten en jongeren te informeren over de bestaande jobmogelijkheden, zeker omdat het belangrijk is om openstaande vacatures onder de aandacht van het publiek te brengen, zeker door het tekort aan mankrachten op de arbeidsmarkt."

Er staan in totaal 2.500 vacatures open voor militair personeel dit jaar, waarvan 300 officieren, 950 onderofficieren en 1.250 soldaten en marinelui. "Er is werk voor meer dan 100 verschillende profielen, in allerlei domeinen, gaande van operationele en technische jobs tot ondersteunende functies in de logistiek en administratie."

De campagne loopt van 13 februari tot 11 maart.

Meest gelezen