Pixabay

Gent opent online rouwregister na aardbeving in Turkije en Syrië

De stad Gent opent een website waar inwoners steunbetuigingen kunnen achterlaten voor de slachtoffers en nabestaanden van de zware aardbeving in Turkije en Syrië. Gent maakt ook centen vrij voor hulporganisaties en lanceert ook een crowdfunding-platform om hulpinitiatieven te bundelen. 

De stad Gent heeft om 10.00u een online rouwregister geopend waar inwoners boodschappen en steunbetuigingen kunnen achterlaten voor de slachtoffers en nabestaanden van de zware aardbeving in Turkije en Syrië. Gent kent een grote Turkse gemeenschap, overal ontstaan spontane hulpinitiatieven. 

Heel veel Gentenaars zijn op één of andere manier met de regio verbonden, er zijn heel erg veel emoties
schepen Hafsa El-Bazioui (Groen)

"Er zijn veel emoties bij onze inwoners, we willen het als stad mogelijk maken om ze te uiten. In het rouwregister kan iedereen een boodschap, een steunbetuiging of een gedicht achterlaten. Veel Gentenaars kennen er mensen, hebben er vrienden of zijn op één of andere manier met de regio verbonden", zegt schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). 

Extra steun

De stad opent ook een crowdfunding platform. Dat moet ervoor zorgen dat de vele hulpinitiatieven die ontstaan gecoördineerd verlopen. Gent schenkt daarnaast ook nog eens 35.000 euro aan het Rode Kruis, Oxfam en Unicef. 

Meest gelezen