AWV, De Werkvennootschap

600 meter lange tunnel onder Woluwelaan in Machelen afgewerkt: "Stapje dichter bij groene boulevard" 

In Machelen komt de herinrichting van de Woluwelaan opnieuw een stapje dichterbij, nu de nieuwe 600 meter lange tunnel richting Vilvoorde zo goed als klaar is. Het is de bedoeling om van de Woluwelaan een "groene hedendaagse boulevard" te maken waar ook fietsers en voetgangers zich veilig voelen.

De werken in Machelen strekken zich uit van het kruispunt van de Woluwelaan met de Kerklaan tot het kruispunt met de Haachtsesteenweg. De bedoeling van dit project is om de Woluwelaan om te vormen tot een veilige, praktische en mooie "boulevard" voor alle weggebruikers. Dat gebeurt onder meer door een vrijliggende tweerichtingsbusbaan, een tunnel van 600 meter richting Vilvoorde, vrijliggende fietspaden en veel groen. 

AWV, De Werkvennootschap

De werken startten zo’n 2 jaar geleden en de 600 meter lange tunnel is intussen voltooid, op nog wat afwerkingen na. "Er moeten nog redelijk wat betonwerken gebeuren voor de wegopbouw, maar de koker is er. Je kan al helemaal door de tunnel lopen. Aan de volledige afwerking zullen we nog wel twee maanden bezig zijn", vertelt woordvoerder Anton De Coster van AWV. "De werken zitten op schema, maar zijn zeker nog niet afgelopen" 

In de loop van 2023 start de verdere heraanleg van de Woluwelaan vanaf het kruispunt met de Haachtsesteenweg. Ook de Vlaamse Milieumaatschappij en de gemeente Machelen gaan verder met het openleggen van de rivier de Woluwe en de aanleg van de buurtparken. Vanaf midden 2024 start Wegen en Verkeer dan met de herinrichting van de kruispunten aan de Haachtsesteenweg en de Kerklaan, die elk een half jaar zullen duren.

Alles bij elkaar zal Wegen en Verkeer zo'n 64 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de Woluwelaan. 

Meest gelezen