© EPA-EFE

Oekraïense president Zelensky brengt woensdag bezoek aan Verenigd Koninkrijk

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky brengt woensdag/vandaag een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de Britse regering meegedeeld.

Bron: Belga

Zelensky zal Oekraïense soldaten bezoeken die door het Britse leger worden opgeleid, meldt het Britse persbureau PA. De Britten zullen hun opleidingsprogramma voor Oekraïense soldaten ook uitbreiden en zullen ook piloten trainen voor het gebruik van gevechtsvliegtuigen, zo wordt woensdag meteen ook aangekondigd.

Volgens BBC zal er ook een ontmoeting plaatsvinden tussen Zelensky en de Britse eerste minister Rishi Sunak. Nog volgens de Britse openbare omroep zal de Oekraïense president ook een toespraak houden in het parlement.

“Het bezoek van president Zelensky getuigt van de moed, de vastberadenheid en de strijdlust van zijn land en van de onbreekbare vriendschap tussen onze twee landen”, zegt Sunak.

Het is het tweede bezoek van Zelensky aan het buitenland sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne bijna een jaar geleden. Zelensky bracht in december al een bezoek aan de Verenigde Staten, waar hij onder meer een ontmoeting had met de Amerikaanse president Joe Biden.

Zelensky zou donderdag ook naar Brussel komen om een top van de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bij te wonen, maar dat bezoek is nog niet officieel bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER