archiefbeeld ter illustratie
Dimitri Berlanger

Klopjacht op verdachte auto in Zaventem eindigt met aanrijding: verdachten kunnen ontkomen

De politie van Zaventem heeft een grote klopjacht gehouden op twee inbrekers. Tijdens de achtervolging kwam het tot een aanrijding tussen een politiewagen en de vluchtauto. Uiteindelijk konden de verdachten, ondanks een intensieve zoektocht, te voet ontkomen.

In Zaventem is dinsdagavond een grote klopjacht gehouden op twee inbrekers. De achtervolging eindigde met een aanrijding tussen de vluchtauto en een politievoertuig. De twee verdachten konden te voet ontsnappen, ondanks een zoektocht met de helikopter. 

"Dinsdagavond rond 19.20 uur liep er een melding binnen over een inbraak op de Mechelsesteenweg in Sterrebeek", vertelt woordvoerster Ellen Vanderpoel van de Zaventemse politie. "Er werd een beschrijving van twee personen doorgegeven. Vijf minuten later is onze patrouille het voertuig van de verdachten tegengekomen op de Tramlaan en werd de achtervolging ingezet. Daarbij kregen ze al meteen bijstand van de collega’s van politiezone WOKRA (Wezembeek-Oppem/Kraainem)." 

De achtervolging leidde via de Bevrijdingslaan richting Sint-Stevens-Woluwe. Daar zijn de verdachten klemgereden en dat ging gepaard met een aanrijding. De verdachten liepen daarna weg in verschillende richtingen. Meteen begon een klopjacht in de ruime omgeving met inzet van de RAGO-helikopter en een speurhond. Rond 21 uur werd de zoekactie zonder resultaat gestopt. "Het onderzoek loopt wel door op basis van de gegevens van het voertuig. Daaruit konden we afleiden dat het zou gaan om personen die gekend zijn voor eerdere feiten", licht Vanderpoel toe. 

Het politievoertuig – geen Tesla – liep schade op aan de voorflank, maar was wel nog rijvaardig. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Het voertuig van de verdachten is getakeld en in beslag genomen. 

Meest gelezen