Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan De Meuleneir / Photo News

Gaan we ooit nog terug naar de lagere energieprijzen van voor de crisis? En is Poetins spel uitgespeeld? Topexpert legt uit

We staan er beter voor dan iémand had kunnen voorspellen, maar voorbij is de energiecrisis nog lang niet. Moeten we volgende winter opnieuw besparen? De hoog aangeschreven professor energiepolitiek Thijs Van de Graaf (UGent) maakt de balans op.

51 reacties

  • Stefan Van den Steen

    1 jaar geleden
    Met het capaciteitstarief hebben ze de mensen met warmtepompen, gecombineerd met elektrische wagen er wel goed bij. Al dat groene gedoe kost juist geld, maakt alles ingewikkelder en vermindert het comfort. En ondertussen doen andere regio's lekker verder.
  • stephan Maris

    1 jaar geleden
    Deugnieterij op wereldvlak.
  • Willem Wienands

    1 jaar geleden
    En het strafste is dat onze electriciteit de duurste is . Wij betalen meer dan de Fransen of de Duitsers die onze geexporteerde electriek aankopen
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Als de prijzen terug zijn op het niveau van eind 2021 dan zijn ze nog altijd x2,5.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Heel interessant artikel : er komt dus steeds meer hernieuwbare energie bij en ja, we zitten in een overgangsfase. En ja voor vele mensen is dat zeer pijnlijk. Maar prijzen gaan niet naar beneden : voor de komst van euro kostte een kropsla 20 BF en zelfs minder, en die sla kost al lang soms meer dan een euro, dus het dubbele. Maar er zijn ook indexaanpassingen en steunmaatregelen. Die laatsten worden soms opgedoekt en dan komen er weer andere, aangepast aan de situatie.