Medjoul dadels
Volledig scherm
Medjoul dadels © Getty Images

Kan je met dadels als snack een energiedip na de middag tegengaan?

Wie op zoek is naar een gezond alternatief om een zoete goesting op te vangen, belandt via sociale media al snel bij dadels. Dit ‘snoepje van de natuur’ smaakt naar karamel en wordt door health goeroes op TikTok en Instagram geprezen. Maar hoe gezond is de gedroogde vrucht écht? En mag je er effectief een hele doos van opeten zoals sommigen beweren? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA legt uit.

  1. “Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclameborden met typische geur

    “Dit ruikt naar een Happy Meal”: McDonald's plaatst reclamebor­den met typische geur

    Grote rode en gele borden duiken op in de straten van het Nederlandse Utrecht en Leiden. Op het eerste gezicht een belabberde reclamecampagne, er staat namelijk nergens tekst of zelfs maar een logo op het paneel, tot voorbijgangers dichterbij komen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe vrijwel iedereen het er meteen over eens is: “Ik ruik frietjes.” In de reclameborden zitten ook echte frietjes van McDonald’s. Met deze actie willen ze meer klanten naar hun restaurants lokken, die vaak maar op enkele minuten stappen van de reclameborden liggen.
  2. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”