Met het uitbreiden van het Hortelbos streeft limburg.net naar een reductie van de CO2-uitstoot.© Chris Nelis

Hortelbos weer stukje groter dankzij kinderen en Limburg.net

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

Woensdag plantten een rist schoolkinderen samen met burgemeester Alain Yzermans en Luc Wouters, voorzitter van limburg.net, bomen op een terrein van 60 are zodat het Hortelbos in Houthalen-Helchteren weer een stukje groter is.

Dat bos heeft inmiddels een omvang van zo’n 16 hectare. De uitbreiding ervan nam afvalintercommunale limburg.net voor haar rekening. “We werken niet alleen aan afvalpreventie”, zegt Luc Wouters. “We streven ook naar een reductie van de CO2-uitstoot. Sinds 1998 planten wij samen met Bos+ en tal van lokale partners nieuwe bossen aan in Limburg. Dat helpt om de CO2-uitstoot te verminderen.”

Om de daad bij het woord te voeren werden woensdag een reeks jonge boompjes aangeleverd die aan de rand van het Hortelbos worden geplant. Burgemeester Alain Yzermans en voorzitter Wouters kregen daarbij hulp van de leerlingen van de derde graad van Lillo’s Klavertje. Het Hortelbos werd in 2012 aangelegd door limburg.net. Dankzij wildcamera’s staat nu ook vast dat het bos erg in trek is bij marters, vossen en reeën. Een keer passeerde er zelfs een wolvenroedel. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer