© Belga

Duitse justitie sluit omstreden kankerkliniek: "Meld u als u er ooit in behandeling was"

Het omstreden Duitse centrum voor alternatieve geneeskunde is sinds donderdag door de Duitse autoriteiten gesloten. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de omstandigheden waarin patiënten er verzorgd werden. Drie mensen, waaronder de Belgische Leentje uit Beveren-Waas, stierven vorige week onder het toeziend oog van dokter Klaus Ross en zijn team. Twee anderen liggen nog steeds in het ziekenhuis.

heve04

Leentje Callens kreeg in oktober 2015 het harde nieuws te horen dat er pancreaskanker bij haar werd vastgesteld. De tumor werd verwijderd en er volgde een chemokuur, maar daarmee was de 55-jarige vrouw uit Beveren-Waas nog niet van alle ellende verlost. Ze kreeg te horen dat ze ongeneeslijk ziek was "maar niet terminaal". Het ging toch snel achteruit met haar gezondheid dus zochten zij en haar man naar een oplossing waardoor ze zich wat beter zou voelen. "Al was het maar een beetje", vertelde de echtgenoot eerder deze week. Ze trokken naar het ziekenhuis van dokter Ross waar Leentje het leven liet. “Waarom, waarom, waarom? Waarom hebben we dat in godsnaam gedaan? De bedoeling was dat mijn lieve vrouw daar zou aansterken. Niet dat die dokter haar zou vermoorden.”

Twee andere patiënten, beide Nederlanders, stierven ook in het centrum. Twee anderen liggen nog steeds in het ziekenhuis en zijn er slecht aan toe. Het Duits gerecht onderzoekt de omstandigheden waarin de patiëten verzorgd werden, en bekijkt of er maatregelen tegen dokter Ross kunnen getroffen worden. Overigens wordt er gevreesd dat de man nog meer slachtoffers maakte. De Nederlandse politie roept alvast op dat iedereen die ooit in de klinkiek behandeld werd, zich meldt. "Patiënten kunnen een concreet gezondheidsrisico lopen", klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer