Fluvius-woordvoerder Björn Verdoodt legt uit hoe de digitale meter werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Fluvius-woordvoerder Björn Verdoodt legt uit hoe de digitale meter werkt. © RV/Claudia Van den Houte

Wie digitale meter weigert, wordt zwaar aangepakt. Dit moet je weten

Netbeheerder Fluvius heeft al enkele duizenden aangetekende brieven verstuurd naar gezinnen die hardnekkig weigeren om een digitale meter te laten plaatsen. In het allerslechtste geval volgt een dagvaarding voor de rechtbank. Wie riskeert dat? En moet je je zorgen maken als er nog geen installateur langs is geweest? De zeven belangrijkste vragen over de digitale meter beantwoord.

230 reacties

  • werner van weyenberg

    1 jaar geleden
    Ze gaan in de zakken zitten van de heren en dames met zonnepanelen, moord en brand natuurlijk, maar dat er mensen zijn zonder die mee betalen voor hun panelen daar hoor ik hier niks van, hier digitale meter voor maand januari 2,3 piekvermogen,jaarverbruik 1858kwh gemeten digitaal over 2022 lijkt me toch zo geen diefstal moet ik zeggen.
  • Fenny Boer

    1 jaar geleden
    @gilberte Vergaelen het verschil tussen een slimme en een digitale meter is dat een slimme van afstand uitleesbaar is via internet voor de energiemaatschappij. Zo is dat tenminste in Nederland.
  • Jan Kerkhof

    1 jaar geleden
    Stephan Olieux dan hebben ze je iets wijsgemaakt: het tweetarievenstelsel blijft, maar enkel op producent-niveau. Het valt enkel weg wat betreft het verdeelnet. Fluvius biedt het dus niet meer aan, maar Engie, Luminus enz. bieden het nog wèl aan.
  • gilberte Vergaelen

    1 jaar geleden
    Kan me iemand zeggen wat het verschil is tussen een "digitale meter" en een "slimme meter". Niemand van de electrische maatschappijen kan een antwoord geven. Ons werd enkele jaren geleden een "Slimme meter" in onze strot geduwd.
  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Zonnepanelen en EV als thuisbatterij, en alles is opgelost.