Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). © BELGA/ANP

Energiepremie voor onthaalouders fiscaal vrijgesteld: “Ik wil niet dat opvang nog duurder wordt”

De energiepremie die onthaalouders krijgen, wordt fiscaal vrijgesteld. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits, die de vraag had gesteld aan federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Al meer dan 4.000 onthaalouders hebben intussen een energiepremie gekregen.

7 reacties

  • Luc Alaerts

    11 maanden geleden
    Altijd maar kritiek op de onthaalouders ! 😳Zij hebben geen vakantiegeld , eindejaarspremie en krijgen geen vergoeding als kindjes ziek zijn of in verlof zijn! Al die mensen zouden dat beroep eens mogen uitvoeren ipv commentaar te hebben ! Deze mensen hebben een zwaar beroep op alle vlakken ! Ze mogen van geluk spreken dat er nog mensen zijn die dat beroep willen doen want rijk worden ze er niet van en ze werken meer dan 40 uur per week! Dikke chapeau voor hen ze zijn goud waard! ❤️
  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    Volledig in verkiezingsmodus! Pffff
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Het leven word te duur voor mijn pension. Kan dit ook fiscaal vrijgesteld worden. Het is een job waar ze voor kiezen waarom dit voordeel?
  • Wendy Janssen

    1 jaar geleden
    Ze wil niet dat opvang duurder wordt. En wat met opvang van bejaarden in een woonzorgcentrum? Dat is onbetaalbaar geworden en mijn schoonouders zijn beiden dementerend, dus veel keuze hadden wij niet.
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Ha, worden premies belast? Dan wordt er waarschijnlijk ook BTW gerekend op de nieuwe accijnzen in ons energiefactuur.