Supporters zijn geen fan van de Super League.
Volledig scherm
Supporters zijn geen fan van de Super League. © Photo News

"Een wolf in een schapenvacht": omstreden Super League komt met nieuwe plannen, maar die stuiten meteen op verzet

VoetbalDe drijvende kracht achter de Super League heeft een nieuw plan aangekondigd voor de omstreden Europese voetbalcompetitie. Zestig tot tachtig clubs zouden moeten deelnemen, in verschillende divisies. Zij zouden op basis van hun prestaties in eigen land hun plek moeten verdienen en minstens veertien Europese duels spelen. La Liga-voorzitter Javier Tebas Medrano schoot het plan meteen al af.

5 reacties

  • Linda D'Haese

    1 jaar geleden
    Het word de hoogste tijd dat de tv zenders stoppen met honderden miljoenen te blijven betalen voor de tv rechten en geen wedstrijden meer uitzenden tot die overbetaalde spelers met hun voeten terug op de grond belanden en voor een normaal loon gaan spelen
  • Walter Decock

    1 jaar geleden
    Het spelletje heeft zichzelf al op geblazen. Veel te hoge lonen, onvoorstelbare transfers, fenomenale schulden.
  • Luc Van der Meeren

    1 jaar geleden
    De FIFA, ESL en EUFA bestaan enkel bij de gratie van de voordelen zoals belastingsvrijstellingen vrijstelling van sociale bijdragen, niet aanrekenen van de kosten voor ordehandhaving, bouw van stadions op kosten van de belastingbetaler e.d.m. Indien de sjotterkens zouden opdraven voor deze kosten zou er wel nog gevoetbald worden maar dan zonder de decadent grote bedragen maar wel als sport om de sport.
  • Marc VANACKER

    1 jaar geleden
    Nog meer wedstrijden? Er is nu al oververzadiging door het overaanbod. Naast EK hebben we ook al de Nations League. En wat te denken van de Conference League met veel ploegen waarvan je nog nooit gehoord hebt. Wat is daarvan de meerwaarde? Een kat vindt er haar jongen niet meer in terug.
  • Sven Pletinck

    1 jaar geleden
    Denk er eens over na om de spelers wat minder te betalen i.p.v altijd maar meer geld uit te geven. De wereld zit vol armoede en de clubs geraken met moeite rond .ik hoop dat de luchtbel ooit ontploft.