Jean-Luc Crucke.
Volledig scherm
Jean-Luc Crucke. © BELGA

Voormalig MR-minister Jean-Luc Crucke is “Trumpisme” binnen partij beu en stapt over naar Les Engagés

UPDATEVoormalig Waals minister Jean-Luc Crucke verlaat de MR en stapt over naar de Franstalige christendemocraten Les Engagés. Dat is donderdag bekendgemaakt op een persconferentie. Het rommelde afgelopen jaren regelmatig tussen Crucke en zijn voorzitter Georges-Louis Bouchez die hij in het verleden vergeleek met Trump. In het Waals parlement zal hij voortaan op de banken van de oppositie plaatsnemen.

8 reacties

  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Zoals hij het zelf verwoordt : "Bon débarras !" Les Engagés zullen binnenkort wel beseffen wat voor iemand ze in hun rangen binnengehaald hebben ...
  • Gerrit defreyne

    1 jaar geleden
    Verstandig man, maar ook,iemand die zijn eigen koers vaart. Geen slaafje van de particratie. Mochten we meer dergelijke figuren hebben zou in dit land veel meer mogelijk. Waarom niet proberen om een nieuwe nationale partij op te richten over alle partijgrenzen heen. Gezien nu toch alles mislukt waarom niet eens iets nieuws proberen ?
  • Jef Verhulst

    1 jaar geleden
    Bouchez is inderdaad een oproerkraaier die België alleen nog onbestuurbaarder maakt, waar hebben ze die in godsnaam vandaan gehaald. Crucke daarentegen is een verstandige bruggenbouwer. Een groot verlies voor de MR.
  • Maurice Keukelaers

    1 jaar geleden
    Eén van de weinige competente politiekers. We verdienen eigenlijk een regering met tien personen van dat kaliber maar het probleem is, we gaan ze niet vinden.
  • Johan Van de Velde

    1 jaar geleden
    Haha, “les engagés”. Niemand weet of die ooit nog de kiesdrempel gaan halen.