© EPA-EFE

Canadees James Crawford verrast met wereldtitel Super G, vriend van Shiffrin mist nipt het goud

De Canadees James Crawford heeft verrassend de wereldtitel in de Super G veroverd op het WK alpijnse ski in het Franse Courchevel.

Belga
Bron: BELGA

De 25-jarige Crawford klokte af na 1’07”22 en was daarmee precies een honderdste sneller dan de Noor Aleksander Aamodt Kilde, de vriend van de Amerikaanse superster Mikaela Shiffrin. De Fransman Alexis Pinturault vervolledigde het podium op 26 honderdsten.

Het is voor Crawford de eerste wereldtitel uit zijn carrière. Hij volgt op de erelijst de Oostenrijker Vincent Kriechmayr op. De Oostenrijker met Belgische moeder raakte niet verder dan de twaalfde plaats.  De Zwitser Marco Odermatt, leider in de wereldbeker Super G en de algemene wereldbeker, strandde op de vierde plaats. 

Crawford in actie.© AP

James Crawford won vorig jaar olympisch brons in de combiné en stond al drie keer op het podium van een wereldbekerwedstrijd, maar kon er nog geen winnen. 

Dinsdag schreef Alexis Pinturault de combiné op zijn naam, de eerste discipline bij de mannen op dit WK. Zondag staat de afdaling op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer