© ISOPIX

Disney schrapt 7.000 jobs, maar komt tegelijkertijd met goed nieuws voor fans van ‘Frozen’ en ‘Toy Story’

Disney gaat wereldwijd 7.000 banen schrappen. Dat heeft topman Bob Iger bekendgemaakt. Intussen is er wel goed nieuws voor fans van ‘Frozen’ en ‘Toy Story’: beide franchises krijgen alweer een vervolg.

Eline VandeGehuchte

Bob Iger maakte het nieuws woensdag bekend tijdens een persconferentie. De topman, die in 2020 aftrad maar eind vorig jaar terugkeerde, zegt dat het om ruim 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand gaat. De topman zegt de beslissing niet lichtzinnig te nemen, maar ze is volgens hem nodig “om de uitdagingen aan te pakken waar we vandaag tegen aankijken”.

Een van die uitdagingen is Disney+ rendabel houden. De streamingdienst moest het voorbije kwartaal een verlies van een miljard dollar laten optekenen. Het aantal abonnees nam voor het eerst af, als vanzelfsprekend een gevolg van de prijsstijgingen. Wel doen de Disney-parken het goed. De hoge bezoekersaantallen voor Magic Kingdom, Tokyo Disney Sea, EPCOT en Disney Hollywood Studios leverden een operationele kwartaalwinst op van 3,1 miljard dollar. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Derde ‘Frozen’

Er is ook goed nieuws, of toch voor de fans van Disney: verschillende films krijgen binnenkort een vervolg. Zo zal het razendpopulaire Frozen een derde film krijgen. Voor Toy Story wordt het de vijfde in de franchise en Zootopia krijgt een tweede film. Al verscheen vorig jaar nog een reeks kortfilms op de streamingdienst onder de naam Zootopia+.

“We zullen binnenkort meer nieuws bekendmaken over deze producties. Maar dit is een geweldig voorbeeld van hoe we onze ongeëvenaarde merken en franchises zullen inzetten”, aldus Bob Iger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER