Foto na de sabotage op 26 september 2022. Volgens Seymour Hersh heeft de Amerikaanse president Joe Biden zelf beslist om de gaspijpleidingen te saboteren, om de inkomsten te treffen die Rusland haalt uit de verkoop van gas aan Europa.
Volledig scherm
Foto na de sabotage op 26 september 2022. Volgens Seymour Hersh heeft de Amerikaanse president Joe Biden zelf beslist om de gaspijpleidingen te saboteren, om de inkomsten te treffen die Rusland haalt uit de verkoop van gas aan Europa. © AFP

Amerikaanse onderzoeksjournalist beweert dat Witte Huis achter sabotage Nord Stream zat: Rusland eist nu verder onderzoek

Waren de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de sabotage van de Nord Stream-pijplijn in september? Volgens een artikel van de bekende maar niet onomstreden Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh (85) wel. Het Witte Huis ontkent de aantijging van Hersh en noemt het “volledig verzonnen”. Rusland wil daarentegen meer aandacht voor deze “ontdekking” en hoopt de VS te kunnen straffen.

50 reacties

  • Pepe Basura

    1 jaar geleden
    In het strafrecht zoekt men altijd naar een motief. Wie zou een beter motief kunnen hebben dan de VS, Oekraïne of een andere westerse mogendheid. Rusland was toch al de gedoodverfde schuldige in hun ogen. Dus voor iedere daad, zogenaamd tegen Oekraïne of het Westen, zou Rusland gemakkelijk als dader kunnen worden aangewezen. En zou het westen en Zelensky altijd buiten schot kunnen worden gehouden. En dat gaat nu na onderzoek allemaal mis. SCHITTEREND dat de waarheid ook nu zegeviert, hoop ik.
  • Paul Geerts

    1 jaar geleden
    Het volledige artikel op zijn blog is fascinerend. De moeite waard om er 10 minuten tijd voor vrij te maken.
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Met dit onderzoek is nu bewezen dat de USA en Noorwegen Duitsland, een EU-land, een navo land aangevallen heeft. Als dit geen oorlogsmisdaad is, als dit geen aanval op een navo land was, wat is het dan wel?
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Mensen die beweren dat Hersch een complotdenker is, of geen echte journalist is, hebben niet het flauwste idee wat deze man reeds onderzocht heeft en welke prijzen hij gewonnen heeft.
  • willy staes

    1 jaar geleden
    David ik heb vroeger aan diepzee duiken gedaan , hoe dieper je duikt hoe minder stroming , er is trouwens maar één land die er voordeel bij deed , de VS .