James Arthur Photography

28 Belgen in rampgebied met wie Buitenlandse Zaken geen contact heeft kunnen maken

Buitenlandse Zaken heeft contact kunnen leggen met de meeste landgenoten die zich in het rampgebied bevinden, maar met 28 onder hen is dat nog niet gelukt. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) gezegd tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Tot nu toe heeft ze geen enkele informatie over landgenoten die overleden of zwaargewond zouden zijn.

Lahbib noemt de aardbeving in Turkije en Syriƫ "een humanitair drama waarvan de omvang met de dag groter wordt". "Ongeveer 230 Belgen in de geteisterde zone staan geregistreerd in het consulair register in onze post in Ankara, en ongeveer 55 in het consulaire register van onze post in Beiroet", zegt Lahbib. "8 mensen hadden zich ingeschreven bij Travelers online."

"Met de meerderheid van hen gaat het goed. Met 28 Belgen - 24 families in Turkije en 3 Belgen in SyriĆ« - kunnen we momenteel nog geen contact leggen, maar we blijven dat proberen", zegt de minister van Buitenlandse Zaken.Ā 

Eerdere berichten over overleden landgenoten kan Lahbib niet bevestigen. "Op dit moment heeft Buitenlandse Zaken geen informatie ontvangen over Belgen die door aardbeving overleden of zwaargewond zouden zijn. Het bericht dat we allemaal hebben gelezen over de dood van een landgenoot is nog niet bevestigd door de Turkse autoriteiten."

BEKIJK - Hadja Lahbib over wat bekend en nog niet bekend is over landgenoten in het rampgebied.

Videospeler inladen...

Meest gelezen