Aalsterse "Mazjoretten van boven de 40"

Aalsterse "Mazjoretten" mogen niet meer vooraan lopen in carnavalstoet: "We vinden het best wel jammer"

Voor het eerst in 14 jaar zullen de Aalsterse "Mazjoretten van boven de 40" niet meestappen in het officiële gedeelte van de carnavalstoet. “Dat vinden we heel jammer”, vertellen ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. De reden volgens burgemeester Christoph D'Haese is dat hun ledenaantal te groot werd. Carnavalsgroep "De Saazers" neemt daarom de vrouwen onder hun vleugels.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

De Aalsterse" Mazjoretten van boven de 40" zijn al 14 jaar een vaste waarde vooraan in het officiële gedeelte van de stoet, samen met onder andere Prins Carnaval en de Aalsterse Gilles. Met hun blauwe pruiken, wit-, geel- en rode kostuums dragen ze het echte DNA van de stad uit. 

Daar komt nu verandering in en dat vinden ze jammer. "We zijn niet boos, wel teleurgesteld. We begrijpen het ook niet goed want stad Aalst gebruikt onze foto's vaak ter promotie van carnaval. Dus het is heel tegenstrijdig. Hopelijk mogen we volgend jaar opnieuw mee in het officiële gedeelte."

BEKIJK - De Aalsterse "Mazjoretten" over Aalst Carnaval 2023

Videospeler inladen...

De reden dat ze niet meer mogen meelopen heeft volgens burgemeester Christoph D'Haese te maken met het groeiend aantal leden. "Ik ben grote fan, het is een toffe bende. Maar ze zijn intussen zo populair dat ze van een losse groep van minder dan 14 zijn uitgegroeid naar een bende van meer dan 30 leden. Hopelijk marcheren ze in de volgende stoet onder eigen vlag en wimpel als vaste groep."

"Iederiën Mazjoret"

Het verhaal van de "Mazjoretten" is het thema van carnavalsgroep "De Saazers" geworden. "We hebben ze voor dit jaar geadopteerd in onze groep. Onze kostuums en de carnavalswagen zal volledig in het teken van deze 30 vrouwen staan."

Daar is burgemeester D'Haese blij mee. "Het doet me ongelofelijk veel deugd dat de "mazjoretten" er dit jaar toch bij zijn." De groep is zondag 19 februari als nummer 36 te bewonderen in de stoet van Aalst Carnaval.

Meest gelezen