Genkenaars betuigen in rouwregister medeleven met slachtoffers Turkije en Syrië.© TV Limburg

Ook Beringen geeft 5.000 euro aan noodhulp en opent rouwregister

Na Genk opent ook Beringen een rouwregister voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook trekt de stad 5.000 euro aan noodhulp uit voor Turkije en Syrië. De donatie gaat integraal naar het Rode Kruis.

Belga
Bron: BELGA

Daarmee geeft het stadsbestuur van Beringen ook gehoor aan de oproep van de Turkse en Syrische overheid om enkel geld te doneren. Momenteel zijn de getroffen gebieden fysiek moeilijk toegankelijk en is het een uitdaging om de materiële goederen op de juiste plaats te krijgen. Ook vanuit de gemeenschap in Beringen starten er heel wat hulpacties. 

LEES OOK. Beringse zussen verliezen groot deel van familie bij ramp: “Al 19 doden en tientallen vermisten”

“Heel wat inwoners in onze stad hebben familie en vrienden op de getroffen plaatsen. De solidariteit in onze stad is dan ook erg groot. In een mum van tijd engageerden heel wat organisaties zich om zo snel mogelijk hulp te bieden”, aldus de burgemeester en schepenen. In het stadhuis kan je een boodschap neerschrijven in het rouwregister aan het onthaal.

LEES OOK. Limburgers zamelen voeding en kleding in voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië: “Elke seconde groeit de stapel”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer