De termijnrekening: momenteel een interessante spaarformule, of niet? Geldexpert Pascal Paepen geeft antwoord.
Volledig scherm
PREMIUM
De termijnrekening: momenteel een interessante spaarformule, of niet? Geldexpert Pascal Paepen geeft antwoord. © Getty Images / Sofie Silbermann

Waarom is de spaarformule waar uw bank amper reclame voor maakt plots weer in trek?

Na enkele jaren geleden uit de gratie te zijn gevallen, is ze terug: de termijnrekening. De voorbije zes maanden parkeerden spaarders 7 miljard euro op Belgische termijnrekeningen, goed voor een totaal van nu al bijna 11 miljard aan tegoeden. Dat is het grootste bedrag in zes jaar tijd. Wat is een termijnrekening? Wat brengt ze precies op? En waarom maakt uw bank er liever niet te veel reclame voor? Elf vragen beantwoord.

9 reacties

  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Ik ben 65 plusser en ga scheiden zo hebben we alle 2 een vol pensioen . Ik woon aan de kust en mijn echtgenote in ons huis . Er geeft nu ook een volledig pensioen , daarvoor niet . Een scheidinspensioen noemen ze dat . Goed gezien en lucratief. We zijn nooit alleen maar altijd samen . Hoe een wet nuttig kan zijn , gebeurd niet veel .
  • Guido Ceuleers

    1 jaar geleden
    Ik zal nooit een termijn rekening nemen. We betalen al meer dan genoeg belastingen hier, en dan voor 1% meer interest nog eens roerende voorheffing gaan betalen, plus dat je geld voor een bepaalde tijd vaststaat ?
  • Karine Roeland

    1 jaar geleden
    Als alleenstaande ben je beter dat je van het leven profiteert en je geld opmaakt. Met bankrekening maak je enkel de banken rijk. Banken kan je vergelijken met politici, ze denken alleen aan zichzelf.
  • André Van der Poorten

    1 jaar geleden
    Zij promoten enkel waar ze zelf iets aan hebben .
  • van den eeden maria

    1 jaar geleden
    Ze geven nu een aalmoes maar het klopt zelfs daarvoor reclame maken doen ze niet, dat beetje zien ze nog veel liever niet naar hun klanten gaan. En mijnheer Staelens ik denk dat niks krijgen aan intrest al heel wat langer gaande is dan 3 jaar;