De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en koning Filip.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en koning Filip. © Photo News

Oekraïense president Zelensky ontvangen door koning Filip op paleis in Brussel

UPDATEDe Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vrijdag ontvangen door koning Filip en premier Alexander De Croo op het Koninklijk Paleis in Brussel. De ontmoeting stond niet op de agenda en is pas na afloop bekendgemaakt. Tijdens zijn audiëntie heeft Zelensky de koning een bijzonder geschenk gegeven: een brokstuk van een Russisch SU25-vliegtuig. Eerder op de dag sprak Zelensky al op een speciaal voor hem bijeengeroepen plenaire vergadering van het Europees Parlement in Brussel.

54 reacties

  • swa wuyts

    1 jaar geleden
    Ik begrijp niet wat hij samen met DeCroo bij de Koning ging doen. Wij hebben niets, de burgers hebben geen overschot meer, ons land zakt dieper en dieper de financiële put in, maar natuurlijk op internationaal vlak staat het mooie.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Mensen vergeet niet hij komt uit de showwereld . Plus een goed bewijs hoe dom de Europese politiek is , dat zo iemand iedereen rond zijn vinger kan draaien . Die vele miljoenen en zelfs miljarden , is daar controle over ? Waar gaat die man die miljarden naartoe sluizen ? Naar het volk ? Of naar waar ? Wie heeft daar controle of een enig zicht op ?Blijven die nu doof en blind in de EU ?
  • Jan Vannuffelen

    1 jaar geleden
    Wat zijn er toch veel mensen die poetin zijn overwinning gunnen en een gans volk willen laten onderdrukken.
  • Francis Davis

    1 jaar geleden
    In elke toespraak van Zelensky is er maar één constante:ik wil méér,méér,méér….alleen vredesbesprekingen,daar heeft hij lak aan blijkbaar !
  • Ivan Dejonghe

    1 jaar geleden
    ik lees hier veel dat zelensky niet wil onderhandelen met poetin en waarom zou hij al rusland enkel wil onderhandelen dat hij ver de helft van oekraïne wil om de oorlog te beëindigen en waar ga het dan stoppen poeting is enkel uit op machtsvertoon en liefst over heel de wereld na oekraïne zullen er andere landen volgen die hij in zijn macht wil
  1. Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijkheid” om gevechtsvliegtuigen te sturen

    Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijk­heid” om gevechts­vlieg­tui­gen te sturen

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag in het Verenigd Koninkrijk voor een verrassingsbezoek. Dat maakte Downing Street eerder bekend. De Britse premier Rishi Sunak verwelkomde Zelensky vanmorgen op de luchthaven. Vanmiddag werd hij ontvangen door koning Charles in Buckingham Palace. Tijdens zijn bezoek herhaalde Zelensky dat Oekraïne dringend nood heeft aan extra wapens, vooral straaljagers. Het Britse leger gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om op lange termijn ook gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.
  2. ONZE OPINIE. “Er komen meer dan een miljoen ‘Bompa Bockies’ aan: daar zijn we niet klaar voor”
    PREMIUM
    14

    ONZE OPINIE. “Er komen meer dan een miljoen ‘Bompa Bockies’ aan: daar zijn we niet klaar voor”

    Het maatschappelijk belangrijkste programma van het moment wordt gemaakt door een als bejaarde geschminkte 39-jarige die zichzelf Bockie De Repper noemt. Lees de reportage en kijk vooral zelf, want ‘Bompa Bockie’ is van het schoonste dat op televisie te zien is. “Over iets meer dan twintig jaar zullen er 1,2 miljoen 80-plussers zijn”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Misschien zorgt Bockie ervoor dat we eindelijk niet langer wegkijken van die enorme uitdaging.”