Michel Louwagie, Marc Coucke, Paul Gheysens, Dimitri De Condé en Bart Verhaeghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Louwagie, Marc Coucke, Paul Gheysens, Dimitri De Condé en Bart Verhaeghe. © Fotomontage HLN

Het vergrootglas op de financiën van onze topclubs: Club is nipt rijker dan Genk, nog veel werk aan de winkel voor Anderlecht

Belgisch voetbalDe een maakte bijna vier miljoen euro winst. De ander ging ruim 31 miljoen euro in de min. Na het nieuwe recordverlies in het Belgisch voetbal zetten wij het vergrootglas op onze G5-topclubs. Wat is hun financiële situatie nu precies? Een overzicht.

12 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Voetbalclubs zijn bedrijven, niét meer en niet minder. Dat voetbal hun bedrijfsactiviteit is, is iets specialer. Alleen in die bedrijfstak wordt zoveel aandacht geschonken aan wat de klanten, voetbalsupporters, denken. Alles wat in de bedrijfswereld gebeurt kan ook in deze voetbalclubs. Wie een club leidt is meestal óók een zakenman/investeerder in andere bedrijven.
  • dave hosten

    1 jaar geleden
    Een ding staat vast, Verhaeghe is enige die zichzelf al heeft kunnen verrijken met het voetbal, de anderen (zeker Gheysens) die hem de loef wilden afsteken, hebben nog maar alleen geld verloren aan hun prestige zaken om te concurreren. Maar het staat vast dat voetbal allesbehalve winstgevend is en dikwijls wordt gebruikt om andere zaken dan voetbal blijkbaar.
  • Luc Rosseels

    1 jaar geleden
    Moesten ze al iets doen aan die stadions, maar ja de buurman wil niet, dan kunnen ze meer inkomsten genereren
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Mag ik er aan herinneren dat sommige clubs die het nu zogenaamd financieel beter doen, in opspraak zijn gekomen, en hun proces afgekocht hebben, wat impliceert dat ze het financieel beter doen dan sommige anderen omdat er voorheen gesjoemeld is geweest.
  • Emmanuel Janssens

    1 jaar geleden
    Playoff 1 zijn 4 clubs, G5 bestaat niet meer. Deze vier clubs zijn Genk, Union, Antwerp en Brugge. De rest zijn geen topclubs en spelen voor P5 tot P8.