KIJK. Zelensky neemt Italiaanse premier Meloni apart nadat ze zich ‘genegeerd’ voelt door Macron en Scholz

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft in de marge van de Europese top een onderhoud onder vier ogen gehad met de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Zij had zich eerder vandaag kwaadgemaakt over het feit dat ze woensdag niet was uitgenodigd door de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz voor een dinner met Zelensky.

23 reacties

  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Het is een machtsvertoon, want daar draait de politieke wereld rond: macht.
  • frans Venloo

    1 jaar geleden
    Ze dansen voor biden en dat is altijd al zo geweest De vs alleen beslist daar en wij betalen . Ondertussen verdienen de vs er miljarden aan per dag aan las ik - goe bezig
  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    guido Bervoets, zodra de realiteit van echt besturen daar is, zijn er weinig alternatieven. Brexit is een flop. Elke politicus ziet dat in een trade union blijven de juiste oplossing is. Zoek maar eens "trade union" op wiki. ALle landen hebben zich al verenigd in dergelijke systemen. Allemaal zijn ze jaloers op de EU. Je kan ijveren voor verandering, en terecht! Maar de EU opblazen is hetzelfde als de democratie begraven wereldwijd. Dan is de gewone werkmens terug een slaaf. Dat is de realiteit.
  • Peter Coolen

    1 jaar geleden
    Ze vertrappelen mekaar om de knuffelbeer (rockster)van oekranie te omhelzen,ze tonen allemaal weinig respect voor de duizenden slachoffers het gaat alleen over geld en wapens.het zal alleen met praten opgelost geraken.wat een schijnvertoning.
  • Jos Brems

    1 jaar geleden
    Dat kan tellen qua Arrogantie van Macron en Scholz. Cordon sanitaire op Europees niveau? Tot zover de" democratie" en de "égalité" waarover ze altijd spreken.