Elektronische detentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektronische detentie. © Belga Images/Rob Voss

Nooit droegen meer Vlamingen enkelband, Stefaan (58) getuigt: “Als ik de vuilnisbakken ’s avonds zou buitenzetten, ben ik in overtreding”

BruggeNooit droegen meer Vlamingen tegelijkertijd een enkelband dan nu. Het zijn er sinds afgelopen weekend meer dan 1.700. En dat komt overeen met drie grote gevangenissen. Het gaat om mensen die in voorhechtenis zitten, maar ook om gedetineerden die hun straf op die manier uitzitten. Wij mochten zowel in het controlecentrum als bij iemand met een enkelband langsgaan.

13 reacties

  • Sarah olemans

    1 jaar geleden
    Leopold Vanhoof, ik ben 100% met u eens. Mijn papa zit ook in een rusthuis ( welk ok) terwijl dat crapuul gratis ( op onze kosten) een dak boven hun hoofd hebben
  • Pascal Siongers

    1 jaar geleden
    Ik zie een nieuwe trend, een enkelband als modeaccessoire. Wordt niemand nog scheef bekeken in deze nepmaatschappij.
  • Leopold Vanhoof

    1 jaar geleden
    En waarom niet de gewone straf uitzitten in de gevangenis en ze laten betalen voor hun verblijf en zorg. Mijn vader moest ook betalen en veel in het bejaardentehuis voor 'n verzorging die lang niet zo goed was. Zijn enige misdaad was dat hij zijn hele leven lang hard gewerkt heeft.
  • Marc Spandel

    1 jaar geleden
    Misschien een beetje 'moderner' zijn en i.p.v. enkelbanden een luxe- polshorloge met gps gebruiken voor de criminelen? Zo vallen ze nog minder op bij de brave burgers. :)
  • Luk Crabbé

    1 jaar geleden
    Is een perfecte manier om het gevoel van straffeloosheid te drukken. Maar zoals altijd in België, zijn we er te laat mee begonnen en dus is uiteindelijke kost vele malen hoger dan gebudgetteerd was en komt men pas jaren later op het idee dat daar ook weer mensen voor nodig zijn om dit alles op te volgen... Maar het ergst van al zijn onze politici die dan gaan klagen en elkaar gaan verwijten in functie van hun verkiezings campagnes en niet in functie van het algemeen welzijn.