Aya ligt nu nog in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel nu.© AP

Al duizenden mensen willen Syrische baby adopteren die vanonder het puin werd gehaald na aardbeving

Al duizenden mensen hebben aangeboden om Aya te adopteren. Het Syrische meisje werd maandag onder het puin geboren. Haar ouders en vier broers en zussen overleefden de verwoestende aardbevingen in de regio niet.

mtm
Bron: BBC News

Maandagnamiddag, zo’n tien uur na de zwaarste aardbeving, haalde een reddingswerker Aya - wat “wonder” betekent in het Arabisch - vanonder het puin in het Syrische Jindires. Het pasgeboren meisje was nog altijd met haar moeder verbonden door haar navelstreng. Aya leefde nog, haar moeder, vader en alle vier haar broers en zussen konden niet worden gered.

Het meisje ligt momenteel nog in het ziekenhuis, maar verkeert in stabiele toestand. “Ze kwam maandag in zo’n slechte toestand aan”, getuigt kinderarts Hani Marouf. “Ze had bulten, blauwe plekken, ze had het koud en ademde nauwelijks.”

Ondertussen hebben duizenden mensen via social media al om details gevraagd om haar te adopteren. “Ik wil haar een fatsoenlijk leven geven”, luidde het meermaals.

Voorlopig zal een adoptie er echter niet van komen. “Ik sta dat nu niet toe”, aldus ziekenhuismanager Khalid Attiah. “Tot iemand van haar familie terugkeert, behandel ik haar als een van mijn eigen kinderen.”

Voorlopig geeft zijn vrouw ook borstvoeding aan Aya, net als aan haar eigen vier maanden oude dochter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer