Rechts: Brugs schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (Vooruit). Het OCMW van Brugge verliest bijna een half miljoen euro aan groenestroomcertificaten als de knip van Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) doorgaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Brugs schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (Vooruit). Het OCMW van Brugge verliest bijna een half miljoen euro aan groenestroomcertificaten als de knip van Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) doorgaat. © Shutterstock / Benny Proot

Brugs OCMW verliest half miljoen euro per jaar als knip in groenestroomcertificaten doorgaat. Ook woonzorgcentrum, ziekenhuizen en school getroffen: “Dit is een kleine ramp”

Een financiële kater dreigt voor onder meer woonzorgcentra, ziekenhuizen en scholen wanneer de knip in groenestroomcertificaten van Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) doorgaat. Eén van de zwaarste ‘slachtoffers’ is mogelijk het OCMW van Brugge. Dat verliest bijna een half miljoen euro per jaar als de knip doorgaat. Een overzicht.

53 reacties

  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Al diegene die hier zeggen dat er contractbreuk gepleegd word moeten eens nadenken: hie vaak zijn jullie al eenzijdig door een firma op een ander contract gezet? Toevallig steeds een dat duurder is? Waarom zijn de vaste contracten allemaal "stukzwijgend" veranderd in variabelen? Juist ja door de kleine lettertjes die zeggen dat ZIJ dat mogen beslissen!! Dus nu is het omgekeerd: zuhal beslist eens voor de GOEDE zaak (moeilijk voor profiteurs, maar ze zal ziek zijn zeker)
  • Johan Aerts

    1 jaar geleden
    Politiekers zullen het wel in orde brengen die weten perfect hoe ze in de grote pot moeten zitten nietwaar
  • victor vandesande

    1 jaar geleden
    Dat is dus een inkomen dat van ons belastinggeld komt.
  • Jelle Vanstraelen

    1 jaar geleden
    Eens dit doorgevoerd zullen rechtzaken volgen. Dan zal Grondwettelijk Hof gaan oordelen dat de regeling discriminerend is omdat grote bedrijven GSC verliezen en kleine niet. Resultaat zal zijn dat ook de gewone burgers die zonnepanelen hebben gelegd GSC verliezen. Demir kan dan roepen dat het de schuld is van 'wereldvreemde rechters', terwijl ze bereikt wat ze altijd al wilde maar niet durfde te zeggen: het einde van alle subsidies (behalve natuurlijk die aan politieke partijen zoals de NVA)
  • Marleen Sauvillers

    1 jaar geleden
    Moeten de gewone burgers daarvoor opdraaien. Freya Van den Bosch is veel te gul geweest. Zijn de zonnepanelen afbetaald dan moeten de subsidies stoppen. Voor iedereen. Dan kan er weer centen vrij komen voor diegene die er nog geen hebben. Dat is toch logisch.