Aan haar beentjes heeft Skye spalkjes. Stappen vraagt veel energie en soms gaat het fout - vandaar haar helmpje. Foto's ID/ David Legrève 
Volledig scherm
PREMIUM
Aan haar beentjes heeft Skye spalkjes. Stappen vraagt veel energie en soms gaat het fout - vandaar haar helmpje. Foto's ID/ David Legrève  © ID/ David Legrève

Skye (5) leeft al op sondevoeding sinds ze 10 weken was: “Aan een ijsje likken, dat kent ze niet”

Ze houdt van cracottes en van een stukje appel, maar het gevoel van een snoepje in haar mond, een stuk pizza of een ijsje kent Skye Vanden Abeele (5) niet. Al van toen ze tien weken oud was, leeft het meisje op sondevoeding. Drie keer per dag, en ook ’s nachts, sijpelt haar eten via een slangetje rechtstreeks haar buik binnen. “En als ze speelt, draagt ze haar sondevoeding gewoon mee in een rugzakje.”

10 reacties

  • gilberte Vergaelen

    1 jaar geleden
    Aan al deze mensen met hun kindje met "sondevoeding" wens ik heel veel moed en hopelijk krijgen jullie hopelijk financiële steun van de pipos uit Brussel !
  • ANDREAS VAN DE VOORT

    1 jaar geleden
    Allr begrip en liefde voor Skye en haar ouders. Heb zelf al 5 jaar sonde voeding wegens totale uitval slikfunctie. Wel nog goede herinneringen aan voedsel & drank. België betaald maar 1/3 van de kosten onder het motto "anders moet je ook je voeding betalen". Alsof sonde voeding een vrijwillige keuze is ! Begrijp oh zo goed wat dit plus de andere aspecten betekent als beperking voor een leven. Heel voorzichtige knuffel voor Skye en haar ouders.
  • Bertrand Vanhevel

    1 jaar geleden
    Dit is inderdaad geen leven voor dit (en andere) kind. Wat ze die kinderen soms aandoen, vraag ik mij af of ze dit doen in het belang van het kind of voor het welgevoelen van de ouders.
  • robert van nuffel

    1 jaar geleden
    dat is toch geen leven voor dat kind
  • Luc Spruyt

    1 jaar geleden
    Allereerst heel veel sterkte met jullie prachtig dochtertje! Wij begrijpen volledig wat jullie doormaken. Bij ons dochtertje is vlak na de geboorte pontocerebellaire hypoplasie type 2 vast gesteld. Ze heeft van vlak na de geboorte ook sonde voeding. Ze zal nooit kunnen lopen, kruipen, spreken, zelfstandig eten, enz… . Wij hadden ook het persoonlijk assistentie budget aangevraagd. Om iemand van ons twee thuis te houden om voor haar te zorgen. Maar is niet goedgekeurd. We komen op de wachtlijst.