© GCN

De bordjes weer in evenwicht: Lorena Wiebes neemt revanche op ex-ploeggenote Charlotte Kool in UAE Tour

Donderdag klopte Charlotte Kool (Team DSM) verrassend haar ex-kopvrouw Lorena Wiebes in de sprint, vrijdag was de situatie precies omgekeerd in de tweede etappe van de UAE Tour Women. De Europese kampioene was oppermachtig in de sprint.

Jeroen De Pauw

De wedstrijd begon bijzonder nerveus met heel wat valpartijen. Toen die storm wat was gaan liggen, stak de waaierstorm de kop op. Het peloton scheurde in heel wat stukken, maar uiteindelijk kwam alles weer samen.

Een massasprint leek niet te vermijden, maar met nog tien kilometer te gaan ging het peloton weer op de kant. Favoriete voor de eindzege Marta Cavalli liet zich - net zoals eerder - weer verrassen en zat niet mee. De topsprintsters waren wel bij de pinken en mochten zich opmaken voor een nieuw sprintgevecht.

SD Worx liet zich even wegdrummen, maar Europees kampioene Lorena Wiebes werd dankzij een knappe move van Barbara Guarischi nog naar het achterwiel van Charlotte Kool gebracht. Kool, de winnares van donderdag en vorig jaar de lead-out van Wiebes, had vervolgens geen verhaal tegen de uitmuntende versnelling van die laatste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schreeuw waarmee Wiebes over de streep reed zegt alles: deze revanche doet enorm deugd voor de Nederlandse die vorig jaar amper geklopt werd in sprints. De ritwinnares is ook de nieuwe leider. Morgen in de koninginnenrit naar loodzware Jebel Hafeet zal ze die trui wel weer moeten afstaan.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer