Politie zoekt rovers met grote messen

© if

Als laatste redmiddel om de daders van de brutale overval op een nachtwinkel te ontmaskeren, heeft de politie een opsporingsbericht verspreid. De overvallers zijn vermoedelijk Nederlanders.

ima

De mislukte hold-up op de nachtwinkel in Dorp in Poppel (Ravels) dateert van 28 juli vorig jaar. Rond 22.20 uur stapten twee gemaskerde mannen de zaak binnen. Op dat ogenblik stond vader Balbir Sharma (66) achter de toonbank. “Ja, dit is een overval. Geld, geld, geld!”, riep een overvaller.

De hoofddader gooide meteen een plastic zak van Albert Heijn op de toonbank. Beide daders zwaaiden met een groot mes. Ze hadden beiden een blauwe rubberen handschoen aan de rechterhand waarmee ze het wapen vasthielden.

Vader Balbir en zijn zoon Vishal (39) waren niet meteen onder de indruk. Met een ijzeren staaf en een bezemsteel gingen ze de daders te lijf. “De stokken liggen altijd achter de toog en in het gedeelte tussen de winkel en de achterliggende kamer”, vertelde Vishal. “Mijn vader verkocht de hoofddader nog twee tikken op de arm in de hoop dat hij zijn mes zou laten vallen, maar dat gebeurde niet.”

Haarfijne beelden

De daders sloegen te voet op de vlucht richting Nederland. Wellicht hadden ze in de buurt een wagen geparkeerd. Een concreet spoor is er nog altijd niet. “Omdat alle andere onderzoeksdaden niets hebben opgeleverd, heeft het parket een opsporingsbericht verspreid”, zegt een politiechef.

De uitbaters hadden nog maar twee weken een camera in hun zaken. De beelden zijn haarfijn. De daders zijn 30 seconden in de winkel geweest.

De leider sprak Nederlands met een Hollands accent. Hij droeg een zwarte trui met kap, een grijze joggingbroek en sportschoenen. Zijn kompaan droeg een grijze kaptrui en een zwarte bivakmuts met daaronder een nog een zwarte pet. Hij droeg verder een donkerblauwe blauwe broek en zwarte schoenen. Beide daders zijn tussen de 1,75m en 1,80m.

Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen op het gratis nummer 0800-30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen