© Karel Hemerijckx (archief)

Sterke Gentse middens vloeren LVL met droge 3-0

LVL heeft niets kunnen buitmaken op het veld van Gent. De regerende landskampioen haalde het met 3-0, al deed Limburg drie sets lang goed mee.

Rob Kwanten

Julien van de Vyver liet eerste setter Baska Krenicka rusten uit voorzorg, waardoor Jade Dekeyser haar eerste volledige wedstrijd van het seizoen mocht afwerken. LVL deed het prima in blokverdediging en legde Gentse hoekspeelsters Van Elsen en Flament helemaal lam. Maar naar goede gewoonte waren de het middenspeelsters, met de pas verloofde Marlies Janssens in een hoofdrol, die voor VDK het verschil maakten.

In set drie leek er voor LVL meer in te zitten. Meynckens en Wijers zorgden voor een 2-7-voorsprong, maar de thuisploeg counterde onmiddellijk naar 8-7. Daarna doofde de Limburgse kaars uit.

Met nog vijf speeldagen te gaan lijkt in de rangschikking de teerling stilaan geworpen. Gent, Oudegem, Asterix Avo en Charleroi zijn op weg naar play-off 1. Oostende Antwerp en Tchalou worden naar alle waarschijnlijkheid de tegenstanders van LVL in play-off 2, waarin nog minstens één Europees ticket te verdienen valt. Kalmthout en Haasrode-Leuven zullen strijden om het behoud.

(rkb )

Sets: 25-20, 25-21, 25-17.

Gent: Divoux 9, Van Elsen 3, Janssens 11, Flament 4, Smeets 10, Vandewiele 1. Libero: T. De Quick. Kwamen in: Declat 6, Vandesteene 4.

LVL: Meynckens 16, Wijers 9, Eyer 3, Ozola 5, Goossens 7, Dekeyser 3. Libero: Lambrix. Kwam in: Dirix.