Goed nieuws voor boze buren De Vogelenzang: “Uitbreiding parking zal overlast wegnemen”

De bekende horecazaak De Vogelenzang in ’s Gravenwezel (Schilde) heeft een aanvraag ingediend om zijn parking aan de Broekstraat dubbel zo groot te maken, door de aankoop en inrichting van een aangrenzende weide. Tegelijk willen de uitbaters de buitenbar en enkele andere onvergunde delen wettelijk in orde brengen.

Jan Auman

Op drukke momenten is de horecazaak het slachtoffer van haar eigen succes. Klanten laten hun auto’s dan soms achter in het midden van de Broekstraat. “We zijn ons bewust van die parkeeroverlast”, zegt zaakvoerder Alain Willems. “We willen daarom fors investeren in de aankoop van bijna 3.000 vierkante meter weidegrond. Die leent zich uitstekend tot een grondige herschikking en een verdubbeling van de capaciteit van de huidige parking.”

Samen met het oplossen van de mobiliteitsproblemen, wil De Vogelenzang een reeks vermeende bouwovertredingen uit het verleden wettelijk in orde brengen. Het gaat onder meer over de grote aanbouw aan het hoofdgebouw, de overdekte terrasconstructie, de populaire buitenloungebar, de bijhorende bergruimte met toilet, de terrasverhardingen en de petanquebaan. De gemeenteraad verleende hiervoor vorig jaar in de grote vakantie na een bijzondere woelige vergadering een attest. Dat leidde toen tot een fikse rel in de ­coalitie tussen de N-VA (voor de regularisatie) en CD&V (tegen).

In 2015 was er al zeer fel protest gekomen tegen de overlast die de horecazaak veroorzaakte:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER