Meer informatie over man die aanslag wilde plegen op Miss België: opgepakte Peter C. was vergezeld door vrouw

Het Federaal parket bevestigt in een persbericht dat zaterdagavond een man werd opgepakt, die mogelijk een aanslag wilde plegen tijdens de Miss België verkiezing. De had wapens op zak en werd vergezeld door een Nederlandse vrouw.

De politie heeft gisteren omstreeks 17.30 uur Peter C. aangehouden in De Panne in verband met een plan om een aanslag te plegen tijdens de verkiezing van Miss België. Dat bevestigt het parket in een persbericht. De man was in het bezit van een handvuurwapen en in zijn wagen werd ook een vuurwapen en een kogelwerende vest aangetroffen. “Uit het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van miss België dat even later in Plopsaland zou plaatsvinden”, klinkt het. De exacte beweegredenen van de man zijn nog onduidelijk. Hij was niet gekend bij politie- en veiligheidsdiensten.

LEES OOK. Miss België-organisatrice Darline Devos na verijdelde aanslag: “Ik besef nog niet wat hier allemaal gebeurt”

De man in kwestie werd in 1976 geboren en werd zaterdag vergezeld door een vrouw met de Nederlandse nationaliteit. Het is momenteel nog niet duidelijk of zij op de hoogte was van zijn plannen. De twee personen zullen zondag of maandag voor de onderzoeksrechter verschijnen die zal beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.

De verkiezing van Miss België werd zaterdagavond met een uur uitgesteld en de zaal werd ontruimd, zodat de politie een sweeping kon doen. Rond 21.30 uur werd de zaal opnieuw vrijgegeven en kon de verkiezing doorgaan.

LEES OOK. Nieuwe Miss België Emilie Vansteenkiste draagt kroontje op aan overleden mama: “Zij heeft me gevormd tot de vrouw die ik ben” 

© BELGA

© BELGA

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen