Zuhal Demir verloor familie bij aardbeving in Turkije: “Vader heeft zeker twee neven verloren”

Brussel -

Ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is familieleden kwijtgeraakt bij de aardbeving in Turkije. “Mijn vader heeft zeker al twee neven verloren”, zei ze zondag in het VRT-programma De Zevende Dag.

Timmie van Diepen

Demirs roots liggen in de regio van Diyarbakir, in het zuiden van Turkije, de streek die vorige maandag door de aardbeving werd getroffen. “Mijn tante woont in (de provincie, red.) Hatay”, vertelde Demir in De Zevende Dag. Het gaat om de stad Iskenderun, zo verduidelijkt ze aan onze redactie. Die regio, dichtbij de Syrische grens, is het zwaarst getroffen. “Mijn vader heeft er zeker al twee neven verloren”, zei Demir. Het gaat om zonen van de zus van haar vader. “Er wordt nog gezocht naar andere familieleden, buren, kennissen. Voor heel Turkije is dit een bijzonder groot menselijk drama.”

Demir zei zwaar onder de indruk te zijn van de ramp en het verdriet van haar vader. “Hij kwam binnen op de ochtend na de aardbeving. Ik zat zelf in een digitale vergadering over grote dossiers zoals de stikstofkwestie, maar alles wordt heel klein als je vader bijna weent van puur verdriet. Verdriet dat veel mensen delen. De verbondenheid is bijzonder groot.”

Als het kan, wil Demir binnenkort zelf naar het rampgebied gaan, zo zei ze nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer