© Beelden Eurosport

Sprintkanon Charlotte Kool opnieuw aan het feest in Abu Dhabi, Longo Borghini pakt eindzege UAE Tour

Charlotte Kool (Team DSM) heeft de slotrit in de UAE Tour Women (WWT) op haar naam gebracht. De Nederlandse sprintte na 119 km in Abu Dhabi naar de zege voor de Italiaanse Chiara Consonni (UAE Team ADQ) en haar landgenote Lorena Wiebes (SD Worx). De eindwinst gaat naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini, die zaterdag de koninginnenrit won.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

Na de demonstratie van Trek-Segafredo op Jebel Hafeet en de zege en leiderstrui voor Elisa Longo Borghini waren de sprinters opnieuw aan zet op de vierde dag van de eerste editie van de UAE Tour voor dames. 

Drie rensters tekenden voor de vroege vlucht. Petra Stiasny, Iris Monticolo en Aileen Schweikart verzamelden een bonus van ruim zes minuten, maar in de laatste 20 km bedroeg die nog amper een minuut. 

Kopvrouw versus lead-out

De sprintersploegen gingen voluit en op 14 km van het eind werden de koplopers gegrepen waarna het niet stil viel. Diane Lippert, outsider voor het eindklassement, maar zaterdag gevangen in een waaier, wilde zich alsnog tonen en deed samen met haar ploegmaat Emma Norsgaard een alles-of-nietspoging op de lange brug waar de wind vrij spel had. 

Het peloton brak in stukken, Trek-Segafredo moest aan de bak om hen terug te halen en dat lukte op 11,5 km. De rust keerde terug in het peloton, de voorbereiding van de sprint ging van start.

In die sprint was het chaos troef. SD Worx lanceerde Lorena Wiebes te vroeg en de Nederlandse werd overvleugeld door Charlotte Kool en Chiara Consonni. Een tweede zege voor Kool die ook naar huis mag met de puntentrui. Pijnlijk voor de Europese kampioene, want Kool was vorig jaar nog haar lead-out bij Team DSM. De eindwinst is voor Elisa Longo Borghini.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer