Greenpeace hield het platform zo'n twee weken bezet.
Volledig scherm
Greenpeace hield het platform zo'n twee weken bezet. © AFP

Actie Greenpeace op boorplatform Shell na twee weken ten einde

De bezetting van een boorplatform van Shell door activisten van Greenpeace is zondag beëindigd. Zes activisten verlieten het boorplatform, dat naar de Noorse havenstad Haugesund werd vervoerd, toen het transportschip waar dat zich op bevond, aanmeerde. Greenpeace hield het platform zo'n twee weken bezet en activisten voeren bijna 4.000 kilometer mee aan boord van het schip.

12 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Wat Shell allemaal uitgestoken heeft her en der voor de laatste 40 jaar wilt niemand natuurlijk weten. 't Was ver van ons bed. Oef !
  • José Lippens

    1 jaar geleden
    Als ze het zo goed weten, waarom varen ze zelf met boten en bootjes die brandstof slurpen? Dat ze hun energie steken in een middel dat iedereen zonder die brandstof kunnen. Batterijen is geen oplossing niet krachtig genoeg voor hun boten
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Onmiddellijk interneren en opdraaien voor de kosten.
  • Chris De Kimpe

    1 jaar geleden
    Waarom gebruiken ze dan zodiac s met buiten boordmotoren? Roeien dat is de groene toekomst. 🤔
  • Dirk Vantorre

    1 jaar geleden
    Co2 is een zeer zwak broeikasgas maar dat mag niet gezegd worden en Greenpeace houd kerncentrales tegen. Het enige co2 neutrale en altijd beschikbare alternatief voor fossiele centrales. Wat willen ze in feite. Net hetzelfde met extinction Rebellion. Ze willen af van fossiele brandstoffen en we komen dichter bij het keerpunt waar de planeet gedoemd is om te verdwijnen maar kerncentrales mogen niet. Hoe rijmt dat in hun logica?