Paintsil trotseert de pijn. De vraag is of hij fit raakt tegen vrijdag.© Dick Demey

Paintsil maakt zich zorgen om gehavende schouder

Ondanks een pijnlijke schouder hoorde Joseph Paintsil weer bij de gevaarlijkste Genk-spelers. “Maar ik weet niet zeker of ik de match tegen Mechelen haal”, aldus de Ghanees.

Erik De Gruyter

De wedstrijd was nog maar vijf minuten aan de gang toen Joseph Paintsil een eerste keer tegen de vlakte ging en naar de linkerschouder tastte. Na een korte oplapbeurt slaagde Joske erin om de zijstaak te viseren. Op slag van rust riep hij opnieuw om medische hulp voor zijn pijnlijk schoudergewricht. “Ik kreeg een paar pijnstillers toegediend maar veel hielpen die niet”, kloeg Paintsil na afloop. In de mixed zone stond de Genkie de pers te woord terwijl hij de linkerschouder vasthield met zijn rechterhand. “Ik heb erg veel pijn, het wordt afwachten wat verdere onderzoeken aan het licht brengen. Maar ik ga in ieder geval niets forceren. Als KV Mechelen te vroeg komt voor mijn schouder dan is dat maar zo. We hebben in onze groep meer dan voldoende kwaliteit om dit op te vangen.”

Paintsil, die diep in de tweede helft toch gewisseld moest worden, had ondanks zijn lichamelijk leed opgemerkt dat het na de eerste thuisnederlaag sinds mei 2022 in de kleedkamer opvallend stil was. “Deze nederlaag is hard aangekomen”, aldus Joske, “Dat is normaal. Als je ziet hoe hard wij geknokt hebben voor de zege. Het was ook dé kans om Union op grotere achterstand te plaatsen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat er van deze nederlaag niets zal blijven hangen.”(edg)

Aangeboden door onze partners