Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Leger VS haalt voor vierde keer in korte tijd ongeïdentificeerd object neer: vormde geen militaire bedreiging

Satellietbeeld van Lake Michigan.Beeld NASA Earth Observatory

Het Amerikaanse leger heeft opnieuw een in het luchtruim vliegend object neergeschoten. Ditmaal was de onderschepping boven het Huronmeer, nabij de grens tussen de VS en Canada. Het was de vierde keer deze maand dat Amerikanen een vliegend object neerhaalden.

, , en

“Als voorzorgsmaatregel en op aanbeveling van de militaire leiding gaf president Biden opdracht het ongeïdentificeerde object neer te schieten”, zei de ambtenaar. “We oordeelden dat dit geen militaire bedreiging vormde”, voegde hij eraan toe.

Het Pentagon bevestigt zondag dat het object wel degelijk werd neergeschoten.

De voorbije dagen haalden Amerikaanse straaljagers al drie niet nader geïdentificeerde objecten neer. Dat gebeurde voor de kust van Alaska en boven het noorden van Canada. Vorige week werd een Chinese ballon uit de lucht geschoten. Die diende volgens de Amerikanen voor spionage, maar China ontkende dat en zei dat het een weerballon was.

Zaterdag werd het luchtruim boven de Amerikaanse staat Montana tijdelijk gesloten, maar een gevechtsvliegtuig dat ter plaatse gestuurd werd om een "anomalie op de radar" te verifiëren, zag volgens het leger geen vlie­gend voor­werp.