Thomas Bach, hoofd IOC en Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
Thomas Bach, hoofd IOC en Oekraïense president Volodymyr Zelensky. © ANP, REUTERS

“Rusland besmeurt alles met bloed”: Zelensky kwaad nu IOC Russische atleten niet zomaar wil bannen

Gaan Russische atleten kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Het antwoord is nog niet duidelijk. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zegt nu dat ze het “verdriet en menselijk lijden” van de Oekraïense atleten delen, maar dat nationale regeringen niet mogen beslissen wie aan internationale sportevenementen deelneemt.

130 reacties

  • Karel Valgaern

    1 jaar geleden
    Een groot deel van de russische athleten zijn militair. Meer dan de helft van de russische medaillewinnaars bij vorige spelen waren officieel militair. Wees maar zeker dat zij verplicht zijn om op een podium met hun Z te pronken. En kijk naar de gebeurtenissen bij de Australian Open. Sport zal altijd politiek zijn, en zal altijd gebruikt worden. OIC is gewoon een geldmachine dat moet draaien. Zij zitten niets in met mensenlevens. De bedragen tellen enkel.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Men moet altijd het onderscheid blijven maken tussen een individu, een volk en een regime. Er zijn Russen die zowel in Rusland als in Oekraïne mee strijden tegen het regime van Poetin. Vaak wordt een volk zelfs slachtoffer van het regime in hun land. Zoals de turken die nu onder het puin liggen of de Iraniërs die vermoordt worden. Daarom moeten individuele atleten uit Rusland onder neutrale vlag wel kunnen deelnemen. Haat tegen een volk maakt alles nog erger. Moet Zelensky toch begrijpen.
  • Danny duyvejonck

    1 jaar geleden
    Diene Zelensky heeft wel 100 procent gelijk.
  • Michel Beys

    1 jaar geleden
    Alleen al voor hun steeds terugkerende doping gebruik moesten de Russen uitgesloten worden. Ze nu echter met de oorlog in Oekraïne in het achterhoofd, ze laten deelnemen is misdadig en zullen ze ook nog gebruiken om propaganda te voeren.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    De olympische gedachte van Poetin is oorlog ,moorden en stelen . Russen horen daar niet thuis ,ze leveren de moordenaars aan het Kremlin . Er zijn geen andere Russen blijkbaar