© RTV

Politie betrapt 129 zwartrijders tijdens controle op lijnbussen

Mechelen -

Inspecteurs van de politiezone Rivierenland hebben 129 zwartrijders betrapt tijdens een controleactie op lijnbussen. Van de 35 pendelaars die ze aan een grondige controle onderwierpen, waren er dertien gekend voor eerder gepleegde feiten. Vier personen waren in het bezit van verdovende middelen.

Sven Van Haezendonck

De controleactie van afgelopen vrijdag was hoofdzakelijk gericht tegen overlast, (rondtrekkende) daders en drugsfeiten. Politiemensen in uniform en burger kregen daarvoor bijstand van drugshondengeleiders van de federale politie en van medewerkers van De Lijn.

Van de 35 personen die de politie grondig controleerde, hadden er vier verdovende middelen op zak. “Die werden in beslag genomen”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Rivierenland.

Gezocht in gerechtelijk dossier

Twee andere individuen stonden geseind: eentje met een verval van het recht tot sturen, een andere man werd gezocht in een gerechtelijk dossier. “Hij werd overgebracht naar het commissariaat.”

Opvallend: tijdens de controle verbaliseerde de politie ook een persoon die de controles herhaaldelijk verstoorde. “Ook in de nabije toekomst voeren we nog controles uit op het openbaar vervoer”, vertelt de eerste hoofdinspecteur. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners