Vanaf 15 februari geen alcohol meer in koffiekamer Vlaams Parlement

Vanaf woensdag 15 februari zal er geen alcohol meer geserveerd worden in de koffiekamer van het Vlaams Parlement. Dat heeft het Uitgebreid Bureau, het orgaan dat de politieke werking van het parlement regelt, maandag beslist.

Bron: belga

De discussie over alcohol in het Vlaams Parlement laaide onlangs opnieuw op na de berichten over Vlaams minister Ben Weyts die volgens sommigen te diep in het glas had gekeken bij zijn passage in het begrotingsdebat in december. De N-VA-minister zelf ontkende dat met klem, maar oppositiepartij Groen legde binnen het parlement wel een voorstel op tafel om alcohol te weren uit de koffiekamer van het parlement.

Het Uitgebreid Bureau heeft nu beslist om vanaf woensdag 15 februari geen alcohol meer aan te bieden in de koffiekamer. Groen-fractieleider Björn Rzoska reageert tevreden: “Op geen enkele werkvloer is gratis alcohol te verkrijgen en dat vindt iedereen vanzelfsprekend. Het parlement hoeft daar geen uitzondering op te zijn. Dat die logica nu wordt doorgetrokken is dus een goede zaak”, zegt hij aan Belga.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER