Vanaf woensdag geen alcohol meer in de koffiekamer van het Vlaams Parlement

Vanaf woensdag 15 februari wordt er geen alcohol meer geserveerd in de koffiekamer van het Vlaams Parlement. Dat heeft het Uitgebreid Bureau, dat de politieke werking van het parlement regelt, vanmiddag unaniem beslist. De discussie over een mogelijk alcoholverbod laaide op nadat minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) volgens sommigen dronken in het parlement was verschenen. De minister zelf ontkent dat verhaal met klem.

Was minister Weyts nu dronken of niet? Hij verscheen in december enigszins verward in het parlement toen hij er moest antwoorden op vragen in het begrotingsdebat. Volgens de minister zelf speelde de vermoeidheid hem parten, maar volgens enkele parlementsleden was het duidelijk dat Weyts te diep in het glas had gekeken.

Of het verhaal nu klopt of niet, het leidde er in elk geval toe dat oppositiepartij Groen een voorstel indiende om alcohol voortaan te weren uit de koffiekamer van het parlement. Het Uitgebreid Bureau van het parlement boog zich daar eerder al eens over en hakte de knoop vanmiddag door. De leden waren unaniem: vanaf woensdag zijn dus er geen alcoholische drankjes meer te verkrijgen. Parlementsleden die tussen de werkzaamheden door graag een frisse pint of een glas wijn drinken, zullen voortaan dus andere oorden moeten opzoeken. 

Groen-fractieleider Björn Rzoska reageert tevreden: "Op geen enkele werkvloer is gratis alcohol te verkrijgen en dat vindt iedereen vanzelfsprekend. Het parlement hoeft daar geen uitzondering op te zijn. Dat die logica nu wordt doorgetrokken is dus een goede zaak"

BEKIJK - Terzake maakte een reportage over hoe alcohol zijn intrede maakte in het parlement:

Videospeler inladen...

Meest gelezen