De Moldavische president Maia Sandu.
Volledig scherm
De Moldavische president Maia Sandu. © EPA

Moldavische president vreest voor staatsgreep: “Rusland wil regering omverwerpen”

UPDATERusland is een staatsgreep in Moldavië aan het voorbereiden, met aanvallen op regeringsgebouwen en gijzelingen van hoogstaande figuren. Dat beweerde de president van het land, Maia Sandu, tijdens een persconferentie. “Door gewelddadige acties, vermomd als protesten van de ‘zogenaamde oppositie’, zou de machtswissel worden geforceerd.”

23 reacties

  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    De kern van de zaak is dat Poetin niet kan verdragen dat vroegere sovjetstaten democratisch geworden zijn. Want dat zou de Russische bevolking op gelijkaardige ideeën kunnen brengen, temeer omdat de Russische bevolking zich verwant voelt met de bevolking van die sovjetstaten. Dáár draait alles om, ook in Oekraïne.
  • Jan Reunes

    1 jaar geleden
    Zolang de NATO de Russen eens geen goede opdonder geeft het enige middel trouwens om met hun te onderhandelen zal de dreiging steeds aanhouden, een andere oplossing is een machtswissel in het Kremlin maar nogmaals, het enige dat het Kremlin verstaat is geweld, hoog tijd dat de NATO een stalen vuist maakt, wereldoorlog of niet je kan met die mensen niet zachtaardig omgaan!
  • andre Van Meirvenne

    1 jaar geleden
    Beste John Stahl, de minsk akkoorden stellen niets voor, zijn er gewoon gekomen om de Russen te sussen, straffer ze zijn eerst door de Russen overtreden. De Russen willen gewoon overal onrust brengen en het westen uitdagen. Poetin wil niet dat navo gaat uitbreiden, met de bevolking van die landen houd hij geen rekening.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Wim Claes : in Transnistrië zijn er inderdaad ongeveer 1500 Russische soldaten gestationeerd. Vrij verkeer is afgesloten, maar er zou een bevoorradingscorridor toegestaan zijn. Hoe streng die gecontroleerd wordt, weet ik niet.
  • Emmanuel Veraart

    1 jaar geleden
    Hadden ze "de muur" laten staan dan waren we bespaard gebleven van al de miserie die we nu moeten ondergaan.