Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Tienduizenden Vlamingen wachten al maanden op energiefactuur. Heb je recht op compensatie?

Op dit moment wachten nog steeds tienduizenden Vlamingen op hun eindfactuur voor elektriciteit en aardgas. Wat moet je doen als je energiefactuur op zich laat wachten? En heb je recht op een compensatie? Wij zochten en vonden de antwoorden.

44 reacties

  • pierre leonavicius

    1 jaar geleden
    Kafka toestanden! Fluvius leest meterstanden perfect uit maar ze geraken niet via digitale weg bij de energieleveranciers. Fluvius beweert dat ze werden doorgestuurd, Engie en Totalenergies factureren niet omdat ze de gegevens niet ontvangen... Betrokken klanten (een paar duizendtal) zijn hier de dupe van, krijgen geen energie basispakket of -premie. De VREG is er om toezicht te houden op de werking van Fluvius en de leveranciers, ik begrijp ook niet waarom zij hier niet optreden…
  • Dora Passarella

    1 jaar geleden
    Heb slotafrekeningen van het jaar 2021 en 2022 nog steeds niet ontvangen na mailen, bellen, .. Eneco klantenservice 0!
  • Ilse Vonck

    1 jaar geleden
    6 maanden wachten op de Afrekenigsfactuur van gas .. Electriciteitsafrekening ook nog in verwerking na 5 maand ...er word geen compensatievergoeding betaald bij total energies ...ik heb 14 dagen tijd om mijn betaling uit te voeren ...
  • Eddy Jans

    1 jaar geleden
    Er is een wettelijke termijn van 6 weken. Nogmaals mag blijken dat wetten in dit land niet voor iedereen gelden. Energiemaatschappijen behoren blijkbaar tot die categorie die wetten naast zich neer mogen leggen zonder enige vorm van sanctie. En het gerecht en de politiek kijkt genoegzaam toe.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Veel opgeklopte en oncontroleerbare verhalen zorgen voor een negatieve perceptie van een 'gewoon' probleem. Gelukkig zijn er nog mensen die alles relativeren en net het tegendeel beweren. Heb zélf nooit enig probleem ondervonden met om het even welke woning/app. op 40 jaar. Dat hier of daar wél eens iets fout kan lopen, ongetwijfeld. Het tegendeel zou raar zijn. Maar alles negatief voorstellen is een brug te ver.