Nederlandse vriendin van verdachte die aanslag wilde plegen tijdens Miss België vrijgelaten zonder voorwaarden

De Nederlandse vrouw die zaterdag samen met verdachte Peter C. (46), een Limburgse man die een aanslag wilde plegen tijdens de verkiezing van Miss België, werd opgepakt in De Panne is vrijgelaten zonder voorwaarden. Dat bevestigt het federaal parket aan onze redactie.

Peter C. en de jonge Nederlandse vrouw werden zaterdag omstreeks 17.30 uur opgepakt in De Panne. De man was in het bezit van een handvuurwapen en in zijn wagen werd ook een vuurwapen en een kogelwerende vest aangetroffen. “Uit het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van miss België dat even later in Plopsaland zou plaatsvinden”, liet het federaal parket weten in een persbericht.

De verdachte ontkent dat hij een aanslag wilde plegen, maar werd door de Brugse onderzoeksrechter ondertussen wel aangehouden op verdenking van poging tot terroristische moord. Hij moet donderdag voor de raadkamer verschijnen.

De Nederlandse vrouw die zaterdag in zijn aanwezigheid werd opgepakt, werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten zonder voorwaarden. Dat bevestigt het federaal parket.

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Met een vriendin en 90 kogels op weg naar Miss België-verkiezing: “Het is genoeg geweest”

LEES OOK. Verdachte die aanslag wilde plegen tegen Miss België-verkiezing was fan van Nederlandse complotdenker Robert Jensen  

(sgg, cds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen