Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) © BELGA

Moeten ambtenaren binnenkort tien jaar langer werken voor minimumpensioen? Dit zijn de 9 krachtlijnen van pensioenplan minister Lalieux

PolitiekOm te verhinderen dat haar pensioendossier verstrikt raakt in de begrotingscontrole van maart, lost minister Karine Lalieux (PS) een schot voor de boeg. Ze doet toegiften aan premier Alexander De Croo (Open Vld), maar soigneert ook eigen kiespubliek. Van ambtenaren die tien jaar langer moeten werken voor een minimumpensioen tot hogere belastingen op aanvullende pensioenen. Dit zijn de 9 krachtlijnen van het pensioenplan van minister Lalieux.

216 reacties

  • mary-ann van eester

    1 jaar geleden
    ook ,de ambtenaren hebben afgedragen voor hun pensioen en wat kam men in godsname doen met 1200 pensioen als alleenstaande leg mij dat eens uit? dan zal men toch eerst iets moeten doen aan de torenhoge huurprijzen. van eester mary-ann
  • marcel vandenbergh

    1 jaar geleden
    Pensioen voor iedereen gelijk 1200 € en per gewerkt jaar 25 € erbij zo simpel kan het zijn ..In de loopbaan mag er best verschil zijn in de lonen , maar op pensioen is iedereen inactief , dus voor iedereen de zelfde regelgeving.
  • jan geens

    1 jaar geleden
    Jaja,uitgesteld loon ,betaald van de onteigeningen op de werkenden in de privé. Voor een echt uitgesteld loon had een spaarpot aangelegd moeten worden , uit extra bijdragen van de ambtenaar… zoals in de privé trouwens .
  • J. Platsteen

    1 jaar geleden
    Pensioen privatiseren. Een minimum van 1000€. De rest hangt af van de afdrachten. Wie veel in de kas stort, krijgt veel. Wie weinig bijgedragen heeft krijgt weinig. Dat is meritocratie. Werken loont, profiteren niet. En niet alle mensen zijn gelijk. Kastes bestaan nog altijd.
  • Gerda Leclercq

    1 jaar geleden
    Waarom moeten ministers, hoge leger en rijkswacht officieren, kabinetsmedewerkers, partijvoorzitters en alle beleidsmensen met macht een pensioen hebben dat het tienvoudige betreft van een vuilkarophaler of kuisvrouw. Zij zijn toch ook gepensioneerd, en zijn zij meer dan een ander? En dan zeggen dat iedereen gelijk is voor de wet.