Een beeld van de Voedselbank in Kortrijk in mei 2022. Daar was het toen duidelijk al aanschuiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de Voedselbank in Kortrijk in mei 2022. Daar was het toen duidelijk al aanschuiven. © Jan De Meuleneir / Photo News

Nog nooit zo’n forse stijging gezien in bezoekers Voedselbanken in 2022: “Het gaat al lang niet meer uitsluitend om mensen uit kansarmoede, migranten of vluchtelingen”

Een verontrustende stijging: vorig jaar hebben 209.450 Belgen aangeklopt bij de Voedselbanken. Of ruim 18 procent méér dan in 2021. “Waaronder intussen ook modale tweeverdieners.” Bovendien lijkt het aantal hulpbehoevenden alleen nóg maar hoger te worden. “Terwijl we omgekeerd steeds minder voedseldonaties krijgen en dus méér monden met minder gevoed zullen moeten worden.”

25 reacties

  • Johan Aerts

    1 jaar geleden
    Te veel Onbekwame politiekers en je hebt dit verhaal. Zijn met niks op tijd klaar maar intussen zitten ze wel overal in bedrijven her en der en maar graaien. + die groenen horen niet thuis in de politiek hebben alleen maar droom ideeen.
  • vangeel guido

    1 jaar geleden
    En dat ziet men niet in Duitsland .Daar zakken zelfs de prijzen.
  • ronny cuypers

    1 jaar geleden
    Tweeverdieners die geen geld hebben voor eten hebben een probleem met beheer van gelden. Leer die mensen prioriteiten stellen ipv ze voedsel te geven.
  • Patrick Weyers

    1 jaar geleden
    Wanneer beslist onze regering(en) dat elk pensioen tot 2800 euro vrijgesteld gaat worden van belastingen?
  • Ferdinand Nuyts

    1 jaar geleden
    Anatole De Cock, De oorlog in Oekraïne heeft niets te maken met het beleid van Open vld, maar Open vld misbruikt de oorlog van Oekraïne wel om niets te moeten doen.