Man vergeet frituurolie op vuur: veertig bewoners geëvacueerd na brand in flatgebouw

© mmr

Bij een brand in een flatgebouw op het Stationsplein in Tielt zijn vannacht een veertigtal bewoners geëvacueerd. Iets voor 1 uur was er brand uitgebroken in een flat op de vijfde verdieping. De bewoner had een pot met frituurolie op het vuur gezet en was daarna in slaap gevallen.

MMR, CMA

De man werd gewekt door de hitte en het lawaai en probeerde de brand nog zelf onder controle te krijgen, maar dat lukte hem niet. De hulpdiensten snelden ter plaatse. Bevangen door de rook en met brandwonden aan de handen, werd de bewoner afgevoerd naar het ziekenhuis.

(Lees verder onder de foto)

© mmr

Geen bluswater nodig

“We konden de brand blussen met snelblussers, er is zelfs geen water aan te pas gekomen. De moeilijkste klus was om alle bewoners van het flatgebouw wakker te krijgen”, aldus postoverste Lieven Rijckaert van de brandweer Tielt. De bewoners werden opgevangen in de brandweerkazerne. Iets na 2 uur werden de appartementen, na grondige controle, terug vrijgegeven. Enkel het appartement waar brand uitbrak is onbewoonbaar door de brand- en rookschade.

Het is de tweede keer op korte tijd dat er in Tielt brand uitbreekt door een oververhitte frietketel. Een paar maanden geleden nog brandde een appartement boven café ’t Hooghuys volledig uit.

© mmr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen